Friday, December 6, 2013

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää Suomelle ja suomalaisille! Olen vähän myöhässä onnittelujen kanssa, mahtavatkohan edes keretä Suomen aikaa  6. päivän puolella. Kovin juhlava päiväni tosin ei ole ollut. Täällä Islannissa on tietysti aivan tavallinen arkipäivä, joten melkein unohdin koko asian.

Tänään iski inspis ja sain pari projektia hoidettua pois kummittelemasta. Keittiöön maalasin yhdelle seinälle liitutaulun ja maalitelat heiluivat myös olohuoneessa. Sohvan takana olevasta seinästä tuli valkoisen sijaan tummanharmaa. Täytyy sanoa, että olen oikein tyytyväinen väriin ja tähän tunnelmaan. Mies oli etukäteen sitä mieltä, että nyt menee liian "mustaksi" ja pimeäksi. Voin sanoa, ettei mennyt! Uusi tumma väri luo kodikuutta, syvyyttä ja vähän särmää meidän kotiin. Laitan kuvia kunhan seinä on täysin kuivunut ja saan kalusteet paikoilleen :)



2 comments:

  1. Mukavaa itsenaisyyspaivaa myos sinne sulle! :)
    Odotan innolla kuvaa koko tilasta, kun olet seina on kuivunut ja olet saanut tavarat paikoilleen. Makin maalaisin yhden meidan olohuoneen seinista beigeksi (muut seinat vaaleat) ja hyvin toi uutta ilmetta ja huoneesta tuli ihan uuden nakoinen :) Oletteko muuten vuokralla vai ostaneet asunnon? Taalla Ausseissa ollaan vuokra-asuntojen kanssa tosi tarkkoja. Esim jos me vain haluttiin laittaa neula seinaan taulua varten, jouduttiin kysymaan siihen erikseen lupa vuokranantajalta! Aika tarkkaa :) Suomessa kun asuttiin, saatiin aika vapaasti "tuunailla" vuokra-asuntoa, jos ei nyt ruvettu seinia kaatamaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä se tekee ihmeen paljon jos kaikki seinät eivät ole valkoisia. Antaa ihan eri fiiliksen, sellaista tunnelmaa ja lämpöä. Meillä on makkarissa vaalean beiget seinät, tykkään kovasti. Tyttöjenkin huoneesta löytyy väriä valkoisen parina.

      Me asutaan vielä vuokralla, oman asunnon osto ei ole vielä ihan ajankohtaista, kun mäkin meinaan vielä opiskelemaan. Mutta meillä on ihan mieletön tuuri tän asunnon suhteen, vuokrataan yhdeltä sukulaiselta. Saadaan periaatteessa tehdä mitä halutaan täällä. Ei sitä nyt tietysti lähde keittiöremppaa tekemaan toisen asuntoon omalla kustannuksella, mutta maalailua ja sellaista saa tehtyä aika edullisesti. Maalattiinkin itseasiassa koko kämppä ennen muuttoa. Mutta sen vuokranantaja kustansi, koska seinät oikeasti kaipasi maalia :) Luulen, että täällä se vähän riippuu vuokraako yksityiseltä vai jonkun firman kautta. Elikkä sopimuksien mukaan. Joillain on tosi tarkat säännöt ja lemmikkejä ei saa olla tyyliin missää kerrostaloasunnoissa, mutta me ei onneksi ollakaan kerrostalossa. Niin onkohan se edes tullut blogissa esille, että meillä on koira :D

      Delete