Thursday, November 28, 2013

Piparkakkuja ja stressiä




Me leivottiin viime viikonloppuna piparkakkuja. Mies teki niin ison taikinan, että sitä on vieläkin jäljellä. Täytyy varmaan taikoa vielä piparitalo! Ei noista nyt kauhean kauniita tullut, mutta hauskaa oli. Ja sain vähän joulufiilistäkin nostettua. Tytöt ovat puhuneet joulusta jo pitkään, päiväkodissa on täydet valmistelut päällä. Mulla se fiilis on ollut vähän kateissa kaiken tän sateen ja harmauden takia. Tytöt olivat oikein mainioita pikku-leipureita. Vienakin niin ahkerasti teki itse, olin ihan yllättynyt miten hienosti hän jo osaa. Saga keskittyi lähinnä taikinan syöntiin ja siitä muovailemiseen :D

Täytyi leipoa piparit tänä vuonna ajoissa, koska mulla on vain pari vapaata viikonloppua ennen joulua. Toki sit on lisäksi muutama arkivapaa myös. Meinaa stressiä ruveta pukkaamaan. Miten kerkeää tehdä kaikki "pakolliset" jouluvalmistelut ja samalla myös nauttia siitä joulunodotuksesta ja tehdä mukavia juttuja perheen kanssa. Aikamoinen dilemma. Mä en oo hankkinut joululahjoja, kaikki koristeet lojuu vielaä anopin varastossa, joulusiivousta ei ole edes mietitty ja ruokalistakin on vähän vaiheessa. Hummeria alkuruoaksi, se on selvää. Ai niin, olin mä myös ajatellut maalata yhden seinän, laittaa keittiöön korkean aamiaspöydän ja saada lamppuprojektin loppuun. Niin ja yhdet verhotkin pitäis ommella... Et ohjelmaa ois kyllä luvassa :) Kuuluuko joulun oikeasti stressata tällä lailla? Kai se sieltä tulee vähemmälläkin vouhottamisella. Ottakaa te muut rennommin :)








2 comments:

  1. Voi, nyt rupesi tekemaan mieli pipareita! Leipomisella saa kylla hyvin palautettua mieleen joulun tunnelmaa. Ja se tuoksu on niin jouluinen :) Taalla Ausseissa on joulufiilis myos kaukana :/ Aurinko helottaa taivaalla ja lampoa lahes 30c. Vaikka olen ollut taalla pian 10 vuotta, en edelleenkaan ole tottunut takalaisiin jouluihin. Kaipaan niin lunta ja pimeaa joulun aikaan ja sita ihanan rauhallista, "harrasta" ja lampoista joulun tunnelmaa, minka siella pohjolassa voi kokea :)

    Oot niin reipas minusta! Sullahan on vaikka mita kivoja "kotiprojekteja" tulossa/menossa. Teet toita, sinulla on lapset ja silti ehdit vakertaa kaikenlaista, sisustella ja maalailla, tehda kasitoita jne :) Ihailen!

    Tunnelmallista ekaa adventtia sinne Reykjavik:iin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Taytyy nyt vapailla laittaa vahan jouluvaloja ja koristusta jos sais sen joulufiiliksen kunnolla kattoon. Onhan sitä kaikkea tosiaan kerennyt, olin kuitenkin pitkään kotona lasten kanssa, jäi aikaa kaikenlaiseen väkertämiseen. Nyt kun teen pitkiä vuoroja niin huomaa kyllä miten vähän aikaa ja energiaa jää kaikelle "ylimääräiselle". Mutta hiljaa hyvä tulee!

      Ymmärrän muuten oikein hyvin ton joulufiiliksen puuttumisen siellä. Jotenkin kun täällä pohjoisessa on syntynyt ja joulunsa viettänyt, joulun tunnelmaan kuuluu se pimeys ja kylmyys. Mutta on se varmasti kuitenkin aika ihanaa, ettei oo tälläista harmautta mitä täällä on nyt ollut. Varmaan viikon kohta satanut! Oikein hyvää adventtia myös sinne! :)

      Delete