Tuesday, August 27, 2013

Innokkaat marjastajat










En olisi ikinä uskonut kuinka paljon iloa nuo pihan marjaryteiköt meidän perheelle tuottaa. Tytöt tahtoivat mennä iltapäivällä taas marjankeruupuuhiin. Voi sitä riemua kun sai poimia omaan kippoon. Viena poimi punaviinimarjoja ja valitsi huolellisesti ja tarkkaan tutkien vain kypsät. Kulhon pohjalla oli muutamia kymmeniä marjoja ja tyttö pyysi minua tekemään niistä hilloa, haha. Pienen hetken päästä marjat olivat kuitenkin jo kadonneet parempiin suihin. Oli muuten illalla mukava popsia itse keräämiä marjoja omalta pihalta luonnonjogurtin kera. Nämä ovat taas näitä arjen ihania pieniä asioita, jotka tekevät kovin onnelliseksi :)




2 comments:

  1. Hei, postaukseen liittymättömästi: löysin blogisi sattumalta Googlen kautta. Olin selailemassa (epätoivoisesti) sivustoja, missä kerrottaisiin kuinka Islantiin pääsisi töihin. Mistä kannattaa etsiä, mitä hommia on tarjolla ja millainen kielitaito pitää olla? Luin vanhasta blogistasi, että päädyit Islantiin "sattumalta". Olisi kiva kuulla lisää :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka! Mä sain töitä maatilalta tämän sivuston kautta http://ninukot.is/. Vuosi oli 2007 ja vielä sitä ns. hyvää aikaa täällä, nousukautta. Tarve ulkomaalaisille työntekijöille oli kova, varsinkin maatiloilla. Myös au-paireja taalla on jonkin verran ja minullekin tarjottiin sellaista työta. En tiedä tarkalleen mikä nykytilanne on, mutta uskoisin, että töitä on edelleen tarjolla. Silloin ennen talouskriisia kun Islannin kruunu oli vahva, taalla tienasi hyvin ja se myös houkutti ulkomaalaisia tanne töihin. Nythan taalla euroiksi muunnettuna eivät palkat mitaan hyvia ole, joten rahan takia ei kannata tulla, mutta itse maan ja kokemuksen takia kyllä :) Englanti riittää hyvin alkuun, jos taalla pitempaan meinaa olla ja "parempia" töitä hankkia, toki islantia kannattaa opetella. Mutta jos haluaa tulla tänne ns. seikkailemaan, niin kyllä joitain töitä saa pelkällä englanninkielen taidollakin. Tsemppia työnhakuun, ja kysy ihmeessa lisää jos tarttet jeesiä :)

      Delete